Privacy Agreement


Privacy Statement
Kenyataan Privasi

At See Hoy Chan Sdn. Berhad and its Group of companies (SHCSBG), we recognize our responsibility to protect the information you provide to us.  Your privacy is important to SHCSBG and we ask that you read the privacy statement carefully.
See Hoy Chan Sdn. Berhad dan Kumpulan syarikat dibawahnya (SHCSBG), bertanggungjawab untuk melindungi maklumat yang anda berikan kepada kami.  Privasi anda adalah penting kepada kami, oleh itu kami meminta anda membaca kenyataan privasi ini dengan teliti.

By continuing to use this website and by providing any personal data (including sensitive personal data) to SHCSBG via this website or email addresses provided on this website, you are consenting to SHCSBG’s use of your personal data and to the transfer of your data between the companies and/or third parties as necessary to progress your employment application and, should your application be successful, to administer your personnel record.
Dengan terus menggunakan laman web ini dan dengan memberikan maklumat data peribadi (termasuk data peribadi yang sensetif) kepada SHCSBG, atau alamat e-mel yang dibekalkan di laman web ini, anda dengan ini memberi persetujuan untuk SHCBSG menggunakan dan/ atau memindahkan data peribadi anda antara syarikat-syarikat atau pihak ketiga yang diperlukan, untuk tujuan permohonan pekerjaan anda, dan sekiranya permohonan berjaya, anda memberi kebenaran untuk menguruskan rekod anda.

By entering your personal data on this or any SHCSBG’s website, you are consenting to your personal data being used or transferred by the SHCSBG in this manner.  You acknowledge and agree that you will receive sensitive correspondence about the results of your application at the email address that you have provided to SHCSBG via this website.
Dengan memasukkan data peribadi anda di laman web ini, anda memberikan kebenaran kepada SHCSBG untuk menggunakan dan/atau memindahkan data peribadi anda. Anda mengaku dan bersetuju bahawa anda akan menerima surat-menyurat berkenaan dengan keputusan permohonan anda di SHCSBG, ke alamat e-mel yang diberikan kepada SHCSBG melalui laman web ini.

TERMS AND CONDITIONS FOR EMPLOYMENT APPLICATION
TERMA DAN SYARAT BAGI PERMOHONAN PERKERJAAN
To apply for a position within the See Hoy Chan Sdn. Berhad Group (hereinafter referred to as SHCSBG), all applicants (hereinafter referred to as “you”, “your” or “yours”) must read and acknowledge and agree to the following terms and conditions carefully.
Untuk memohon jawatan dalam See Hoy Chan Sdn. Berhad Group (dirujuk sebagai SHCSBG), semua pemohon (dirujuk sebagai “anda”, atau “milik anda”) mesti membaca dan mengakui serta bersetuju dengan terma-terma dan syarat-syarat berikut dengan teliti.

The See Hoy Chan Sdn. Berhad Group comprises the following subsidiaries and/or affiliated companies:
Kumpulan See Hoy Chan Sdn. Berhad terdiri daripada anak-anak syarikat dan/atau syarikat-syarikat bersekutu, seperti berikut:

  1. See Hoy Chan Sdn Berhad;
  2. See Hoy Chan Management Services Sdn Bhd;
  3. See Hoy Chan Facilities Management Sdn Bhd;
  4. Uptown Facilities Management International Sdn Bhd;
  5. Uptown Eco Energy Sdn Bhd;
  6. SHC Property Services Sdn Bhd;
  7. Damansara Uptown Car Parks Sdn Bhd;
  8. SHC Technology Sdn Bhd;
  9. Damansara Uptown One Sdn Bhd;
  10. Damansara Uptown Two Sdn Bhd;
  11. Damansara Uptown Seven Sdn Bhd;
  12. Damansara Utama Sdn Bhd;
  13. Damansara Utama Realty Sdn Bhd;
  14. Damansara Uptown Retail Sdn Bhd;
  15. SHC Eco Energy Sdn Bhd;
  16. Dutamas Sdn Bhd;
  17. Utama Lodge Sdn Bhd;
  18. Exquisite Marques Sdn Bhd; and/dan
  19. Any other companies which may be formed/affiliated/acquired by SHCSBG from time to time. 
    Mana-mana syarikat lain yang mungkin ditubuhkan/digabungkan/dimiliki oleh SHCSBG dari masa ke semasa.

1. SHCSBG NOTICE TO POTENTIAL EMPLOYEES RELATING TO THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010 (THE “PDPA”)
NOTIS SHCSBG BERKAITAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 KEPADA PEKERJA BERPOTENSI

The Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”) which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to See Hoy Chan Sdn. Berhad Group (SHCSBG) (“our”, “us” or “we”).  For the purpose of this written notice (“Notice”), the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Act.
Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (disebut sebagai “Akta”) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, terpakai kepada Kumpulan See Hoy Chan Sdn. Berhad (SHCSBG)(“kami”).  Untuk tujuan notis bertulis ini (“Notis”), terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta tersebut.

This Notice serves to inform you that your personal data is being processed by us or on our behalf and you hereby give your consent to the processing of your personal data.
Notis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh/ atau bagi pihak kami dan anda dengan ini memberikan persetujuan bagi pemprosesan data peribadi anda.

2. TYPE OF INFORMATION TO BE COLLECTED
JENIS MAKLUMAT YANG DIKUMPUL

In order to be considered for employment with us, you will be requested to provide us your personal  information.  Examples of the type of information we may collect (but is not limited to) may include your name, age, gender, ethnic group, details of birth, marital status, personal beliefs, address, contact details, NRIC and/or Passport Nos., Income Tax details, Employee Provident Fund account no., social security details, Tabung Haji account,  resume, photo, education and academic qualifications, employment history, family details, referees, results of employment checks, last drawn salary,  bank account details, details of relatives working within the SHCSBG, your emergency contact details,  medical condition – both mental and physical, insurance beneficiary information, past misconduct(s) (if any), the disposal of such proceedings or the sentence of any court in such proceedings.
Untuk anda dianggap sebagai pekerja kami, anda akan diminta untuk memberi maklumat peribadi anda kepada kami.  Contoh maklumat peribadi anda yang mungkin kami kumpul termasuk (tetapi tidak terhad kepada) nama, umur, jantina, bangsa atau asal usul etnik, butir-butir kelahiran, status perkahwinan, kepercayaan, alamat, maklumat untuk dihubungi, nombor kad pengenalan dan/atau pasport, nombor akaun cukai pendapatan, nombor akaun Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), nombor akaun Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso), nombor akaun Tabung Haji, latar diri,  gambar,  taraf pendidikan dan kelayakan akademik, butiran pekerjaan, butiran keluarga, rujukan, keputusan semakan pekerjaan, salinan gaji terakhir, butiran saudara-mara yang bekerja di SHCSBG, maklumat untuk dihubungi ketika kecemasan, rekod perubatan anda dari segi mental dan fizikal, maklumat waris insurans, perlakuan atau kesalahan (jika ada) yang telah dilakukan termasuk salah laku lampau, pelepasan prosiding untuk salah laku tersebut atau mana-mana prosiding hukuman di mana-mana mahkamah.

Should you choose not to provide any of the information requested, we may not be able to process your employment application or consider you for employment or to send you information with regard to your application for employment with SHCSBG.
Sekiranya anda memilih untuk tidak memberi apa-apa maklumat yang diminta, kami mungkin tidak akan memproses permohonan pekerjaan anda atau mempertimbangkan permohonan anda, atau menghantar maklumat berkenaan dengan pekerjaan di SHCSBG kepada anda.

3. PURPOSES OF COLLECTING AND USE OF PERSONAL INFORMATION
TUJUAN PENGUMPULAN DAN PENGGUNAAN MAKLUMAT PERIBADI

The purposes for which data relating to employees and potential employees may be used are as follows:
Data berkaitan dengan pekerja dan pekerja berpotensi digunakan bertujuan untuk:

  1. Processing employment applications including pre-employment checks;
    Memproses permohonan pekerjaan termasuk semakan pra-pekerjaan;
  2. Communicating with you in relation to your application;
    Berkomunikasi berkaitan dengan permohonan anda;
  3. Complying with any legal or regulatory obligations;
    Mematuhi segala obligasi undang-undang dan kawal selia;
  4. Determining and reviewing salaries, incentives, bonuses and other benefits;
    Menentukan dan menyemak gaji, insentif, bonus dan faedah-faedah lain;
  5. Consideration for promotion, career development, training, secondment or transfer, performance
    monitoring, health and safety administration, security and access control, succession planning and human
    resource research analysis;
    Mempertimbangkan untuk tujuan kenaikan pangkat, pembangunan kerjaya, latihan, staf yang dipinjamkan atau
    dipindahkan, pemantauan prestasi, pentadbiran kesihatan dan keselamatan, kawalan keselamatan dan akses,
    pelan penggantian dan analisa sumber manusia;
  6. Consideration for eligibility for employee benefits and entitlements;
    Pertimbangan untuk faedah dan hak kelayakan pekerja;
  7. Providing employee references and for background screening/vetting;
    Menyediakan rujukan pekerja dan untuk tapisan/pemeriksaan latarbelakang;
  8. Processing employee applications for claims, annual leave, billings, payments and staff account
    administration;
    Memproses permohonan tuntutan, cuti tahunan, bil dan pengurusan pentadbiran pekerja;
  9. Printing of stationery where the employee’s handphone number may be printed and displayed on business
    cards, SHCSBG’s Portal and/or other appropriate communication channels for the purpose of contacting the
    employee for official business;
    Percetakan yang mungkin memaparkan nombor telefon bimbit pekerja pada kad pengenalan perniagaan, portal SHCSBG dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang dianggap sesuai untuk dihubungi bagi urusan rasmi;
  10. Monitoring compliance with internal rules and policies of the SHCSBG; and
    Memantau pematuhan dengan peraturan dalaman dan polisi SHCSBG; and
  11. Meeting the disclosure requirements or other compliance requirements of any law binding on the SHCSBG or under and for the purposes of any guidelines or regulations issued by regulatory or other authorities with which the SHCSBG are expected to comply.
    Memenuhi keperluan pendedahan atau pematuhan mana-mana undang-undang yang mengikat ke atas SHCSBG atau di bawahnya, dan bagi maksud apa-apa garis panduan atau peraturan yang dikeluarkan oleh pihak yang mengawal selia atau mana-mana pihak berkuasa yang mana SHCSBG akan patuhi.

4. USING AND DISCLOSING YOUR PERSONAL INFORMATION
MENGGUNAKAN DAN MEDEDAHKAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

We may disclose or transfer the information you submit to us to other entities which make up the SHCSBG, its employees who are involved in recruitment or support roles, recruitment agencies, referees and other relevant organisations including those that perform administrative and/or other services on our behalf for the purposes set out in paragraph 3.
Kami mungkin mendedahkan atau memindahkan maklumat yang anda berikan kepada SHCSBG, para pekerja yang terlibat dalam pengambilan pekerja atau pekerja sokongan, agensi-agensi pekerjaan, rujukan dan organisasi-organisasi lain yang berkaitan, termasuk mereka yang melaksanakan perkhidmatan pentadbiran dan/atau lain-lain perkhidmatan pihak kami bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di perenggan 3.

The relevant organisations may include those:
Organisasi-organisasi lain yang berkaitan, mungkin termasuk:

  • Involved in managing, validating or administering your application, employment or engagement such as third party suppliers, printers, and organisations providing education and training;
    Terlibat dalam pengurusan, pengesahan atau pentadbiran permohonan anda, pekerjaan atau penglibatan pembekal pihak ketiga, percetakkandan organisasi-organisasi yang menyediakan pendidikan dan latihan;
  • Involved in conducting reference checks or monitoring employee conduct;
    Terlibat dalam semakan rujukan atau memantau kelakuan pekerja;
  • Involved in maintaining, reviewing and developing our business systems, procedures and infrastructure including testing or upgrading our computer systems;
    Terlibat dalam memelihara, mengkaji dan membangunkan sistem perniagaan, peraturan dan infrastruktur termasuk ujian atau menaiktaraf sistem komputer;
  • Involved in the provision and administration of payroll, insurance, administration of your remuneration, retirement and employee benefits;
    Terlibat dalam penyediaan dan pentadbiran gaji, insuran, pengurusan persaraan dan lain-lain faedah pekerja;
  • As required or authorized by law, for example, to government or regulatory bodies for purposes related to public health and safety, the prevention or detection of unlawful activities; and
    Sebagaimana diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang, contoh kerajaan atau badan-badan kawal selia untuk tujuan-tujuan berkaitan kesihatan dan keselamatan awam, pencegahan dan pengesanan aktiviti-aktiviti yang menyalahi undang-undang; dan
  • To whom you have given your consent.
    Kepada sesiapa yang anda telah berikan kebenaran.

You acknowledge and agree that, in transferring the information referred to above and carrying out the above activities, your personal information may be transferred to, accessed, controlled and processed by entities located outside of Malaysia and who may act on behalf of any member of the SHCSBG.
Anda mengakui dan bersetuju bahawa dalam permindahan maklumat yang dirujuk di atas dan perlaksanaan aktiviti-aktiviti di atas, maklumat peribadi anda mungkin dipindahkan, diakses, dikawal dan diproses oleh entiti-entiti yang terletak di luar Malaysia dan yang boleh bertindak bagi pihak mana-mana ahli SHCSBG.

5. JOB APPLICATION STATUS RETENTION OF YOUR PERSONAL INFORMATION SEMAKAN
SEMAKAN STATUS PERMOHONAN PEKERJAAN DAN PENGEKALAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

If your current job application is not successful, SHCSBG may retain your personal data and that the data may be retained for a longer period if there is a subsisting reason that obliges that SHCSBG to do so or where it is required by law to retain your data for a longer period, and SHCSBG may refer your application to other vacancies within the SHCSBG.
Jika permohonan pekerjaan anda tidak berjaya, SHCSBG mungkin akan menyimpan data peribadi anda dan data ini mungkin dikekalkan untuk tempoh yang lebih lama jika terdapat apa-apa sebab yang mewajibkan SHCSBG berbuat demikian atau di mana ia dikehendaki oleh undang-undang untuk mengekalkan data anda untuk tempoh yang lebih lama.

You also understand and agree that, should you be employed  by the SHCSBG, we may retain your personal data even when your employment with SHCSBG ceases, provided that the data may be retained for a longer period if there is a subsisting reason that obliges SHCSBG to do so, or the  retention of the data is necessary for SHCSBG to fulfill its contractual, legal or regulatory obligations.
Anda juga memahami dan bersetuju bahawa, sekiranya anda diambil bekerja oleh SHCSBG, kami mungkin menyimpan data peribadi anda walaupun tempoh pekerjaan anda di SHCSBG telah tamat, dengan syarat data anda boleh disimpan untuk tempoh yang lebih lama jika terdapat apa-apa sebab yang mewajibkan SHCSBG berbuat demikian, atau pengekalan data adalah perlu bagi SHCSBG untuk memenuhi tanggungjawab kontrak, undang-undang atau kawal selia.

6. ACCESS TO AND CORRECTION OF PERSONAL DATA
AKSES KEPADA DAN PENGUMPULAN DATA

You have the right to request access to and to request correction of your personal data and to contact us with any inquiries or complaints in respect of your personal data(including the possible choices and means for limiting the processing of your data or to cease or not begin processing your personal data for purposes of direct marketing) from:

Anda berhak untuk meminta akses dan meminta untuk membuat pembetulan terhadap data peribadi anda dan menghubungi kami untuk bertanya atau membuat aduan berkenaan dengan data peribadi anda (termasuk pilihan-pilihan dan cara-cara yang mungkin menghadkan pemprosesan data peribadi anda atau menghalang, atau tidak memberi kebenaran untuk memulakan pemprosesan data peribadi anda bagi maksud pemasaran langsung) daripada:

The Vice President
Group Human Resources & Administration
Kumpulan Sumber Manusia & Pentadbiran
See Hoy Chan Sdn. Berhad Group
1201D, Level 12, Tower D, Uptown 5
5 Jalan SS21/39, Damansara Uptown
47400 Petaling Jaya, Selangor
MALAYSIA
Tel:  +603 77295933
Fax:  +603 77283636
Email:  HRPDPA@shcsb.com.my (this email address is strictly for issues relating to your personal data. Please DO NOT send your employment application to this email address)

Subject to the provision of the Act:
Tertakluk kepada peruntukan Akta:

  1. You may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request in writing to us; and
    Anda boleh, apabila menjelaskan fi yang ditetapkan, membuat permintaan untuk mengakses data secara bertulis kepada kami; dan
  2. We may refuse to comply with a data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal.
    Kami boleh menolak untuk tidak mematuhi permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data dan hendaklah, melalui notis bertulis, memaklumkan tentang keengganan tersebut dan sebab-sebab bagi keengganan tersebut.

7. YOUR OBLIGATION REGARDING YOUR PERSONAL INFORMATION
KEWAJIPAN ANDA BERKAITAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

You are responsible for ensuring that the information you provide us is accurate, complete, not misleading and is kept up-to-date.
Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.

8. AMENDMENT OF THE PDPA NOTICE
PINDAAN NOTIS

The SHCSBG reserves the right to amend this Notice at any time and will place notice of such amendments on SHCSBG’s website or via any other mode the SHCSBG deems suitable.
SHCSBG berhak untuk meminda Notis ini pada bila-bila masa dan pindaan Notis tersebut akan diumumkan di laman web atau mana-mana cara lain yang SHCSBG anggap bersesuaian.

9. CONSENT OF OTHER INDIVIDUALS
KEBENARAN DARIPADA INDIVIDU-INDIVIDU LAIN

Where employees and potential employees disclosed data of other individuals apart from themselves, the employees and potential employees warrant that the employees and potential employees have obtained the consent of all such individuals to the provision of their data to SHCSBG for the foregoing purposes and for disclosure to such parties as stipulated above and the employees and potential employees undertake to extend a copy of this Notice to all such individuals from time to time.
Sekiranya pekerja dan bakal pekerja berpotensi mendedahkan data individu-individu lain selain daripada diri mereka sendiri, maka pekerja dan bakal pekerja berpotensi memberi jaminan bahawa mereka telah mendapatkan persetujuan semua individu tersebut bagi penyediaan data kepada SHCSBG untuk tujuan-tujuan yang tersebut di atas dan untuk pendedahan kepada pihak-pihak tersebut seperti yang dinyatakan di atas, dan pekerja dan bakal pekerja berpotensi mengakujanji untuk menyerahkan sesalinan Notis ini kepada semua individu tersebut dari semasa ke semasa.

10.

In the event of inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.
Sekiranya terdapat apa-apa ketidakselarasan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia pada Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.

IMPORTANT:  Please do not submit your information if you do not consent to the following terms and conditions.
PENTING:  Jangan kemukakan maklumat anda jika anda tidak bersetuju dengan terma dan syarat-syarat yang berikut.

I agree with the Privacy Statement and the Terms and Conditions for Employment Application.
Saya dengan ini bersetuju dengan Kenyataan Privasi serta Terma dan Syarat untuk tujuan Permohonan Pekerjaan. 

© Copyright See Hoy Chan Sdn Berhad Group  |  Property Developer Malaysia |   Privacy Policy (Property Development Division) |   Terms of Use